Bejelentkezés

Tudatosan a jövőért

Rövid reklámfilm

Dokumentumfilm

Facebook

Támogatók/Partnerek

Kapcsolat vidék és város között: www.atalveto.ro

Most már interneten is megrendelhető a házi kenyér, a sajt és egyéb hagyományos termékek. A Gyulafehérvári Caritas Udvarhelyszéken is elindította vidékfejlesztési projektjét, amelynek célja, hogy közelebb vigye a vidéket a városhoz. Pontosabban a falun élő emberek megélhetését biztosítsák azáltal, hogy otthon elkészített termékeiket értékesíteni tudják.

Bővebben, videóval: Digital3 TV, 2011 november 7

Megkezdődött a 2. Kézműves Magyar Ízek Vására

Schmittné Makray Katalin megkongatta a harangot a Millenáris B épületében ezzel a tavalyról megőrzött hagyománnyal hivatalosan is megnyitotta a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárát.

Az erdélyiek is képviseltetik magukat a vásáron. A székelyföldi termelőket összefogó idén augusztusban alakult, viszonylag fiatal Legendás Termékek kereskedőlánc.

Bővebben...

Átalvető: interneten is rendelhetnek friss, hagyományos termékeket az udvarhelyszékiek

Az udvarhelyszékiek most már interneten is megrendelhetik a házikenyeret, sajtot, lekvárt és egyéb hagyományos termékeket. Ha az Átalvető névre keresztelt székely márka termékei kelendőek lesznek, akkor Csíkszereda és Gyergyószentmiklós környékére is kiterjesztik a rendelési lehetőséget – fejtette ki a Krónikának Sinka Arnold programvezető, a Gyulafehérvári Caritas vidékfejlesztési egységének koordinátora.

Kérdésünkre hozzátette: egyelőre tovább nem kívánnak terjeszkedni, hiszen az elsődleges cél az, hogy a helybéliek vásárolják meg a helyi termelők minőségi áruját. Az Átalvető termékeinek népszerűsítése céljából azonban továbbra is részt vesznek különböző kiállításokon. Nemrég például a marosvásárhelyi Maros Expón voltak jelen, de készülnek Brassóba, sőt Magyarországra is.

Bővebben...

Dokumentumfilmek a Vidékről - Filmszemle Martfűn

DokumentumfilmAz AGRARIA-APURE, a Europe Direct Szolnok, illetve a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében 2011. november 10-12. között első alkalommal került megrendezésre a „Dokumentumfilmek a vidékről" címet viselő nemzetközi filmszemle.

A szervezők kizárólag a témaválasztásban és a filmek hosszával kapcsolatban szabtak feltételt a jelentkezőknek, úgyhogy – ebből következően – az alkotók között amatőrök és profik, magánszemélyek és forgatócsoportok, sőt filmstúdiók is akadtak.

Bővebben...

Mi kapható az Átalvetőben?

Tetszetős jelképet választott a Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés legújabb szolgáltatása számára: egy nyikómalomfalvi piros-zöld kockás szövésű átalvető ihlette az Átalvető programot. Jó hírrel szolgált Sinka Arnold: a napokban elindulhat a négy környékbeli faluban élő húsz gazda és gazdasszony házi készítésű sajtjainak, lekvárjainak és teafüveinek értékesítése – Interneten.

Bővebben: Udvarhelyi Híradó, 2011 október 31