Bejelentkezés

Tudatosan a jövőért

Rövid reklámfilm

Dokumentumfilm

Facebook

Támogatók/Partnerek

Falugondnoki szolgálat

A falugondnoki szolgálat (őshazája Magyarország) Magyarországról indult, Kemény Bertalan (1928-2007) nevéhez kapcsolódóan. Mára már Magyarországon a kisfalvak és tanyák világában egy széles körben elterjedt, elismert és gyakorolt szolgálat.

Az első Caritas által működtetett falugondnoki szolgálat 2004-ben indult Hargita megyében. Jelenleg Háromkúton (2004 óta), Güdücön, Pálfalván, Fenyőkúton és Pálpatakán (2008 óta), Remetén (idéntől), Recefalván, Péntekpatakán és Hágótőn (idéntől) működik a szolgálat. 2009 óta a falugondnoki szolgálat akkreditált szociális szolgáltatás.

A szolgálat célja a hátrányos helyzetű, szolgáltatáshiányos kistelepülések esélyegyenlőségének növelése, az ott élők életfeltételeinek javítása, a köz- valamint szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférés elősegítése, a települések szolgáltatási funkcióinak bővítése, közösségfejlesztés, valamint a jobb életminőség elérése. Ezeknek a kistelepüléseknek az elszigeteltségéből fakadóan a közérdekű információk áramlása is akadályozott.

Bővebben...

Gyulafehérvári Caritas - Vidékfejlesztés

Célunk a vidéken élő, hagyományos életformához kötődő lakosság életminőségének javítása, a gazdálkodás ember- és társadalomformáló szerepének és értékének visszaállítása környezetkímélő és fenntartható módon. Meggyőződésünket osztjuk Jonann Millendorfer osztrák jövőkutatóval, hogy „A parasztok nem a tegnap emberei közül az utolsók, hanem a holnap emberei közül az elsők."

Célcsoport:

kisgazdák és gazdasszonyok
fiatalok, vidéki, helyi közösségek, gazdasági szereplők, társadalmi szervezetek
hátrányos helyzetű csoportok
idősek, sérültek
munkanélküliek

Bővebben...