Bejelentkezés

Tudatosan a jövőért

Rövid reklámfilm

Dokumentumfilm

Facebook

Támogatók/Partnerek

Felhívás

Augusztus 10-14 között zajlik több helyszint érintve a Konrad Sutter vezetésével szervezett sajtszaktanácsadó és állategészségügyi körút.
A két svájci szakember több Hargita-megyei és gyimesi esztenát, valamint sajtműhelyt meglátogat, ez alkalommal a résztvevő gazdák konkrét kérdéseit fogják megtárgyalni és megválaszolni több témában, köztük a fejőgéppel való fejés , a szarvasmarhák tőgyének egészsége, a tejraktározás, tejellenőrzés , a sajt gyártási lépéseinek folyamata, valamint a sajtérlelés is előtérbe kerül.

Bővebben...

III. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál

Gyumolcsfesztival

8000 látogatót várnak idén ősszel a III. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztiválra és nemzetközi konferenciára, melynek szervezését a Civitas Alapítvány és a Székelygyümölcs Egyesület idén immár a norvég kormány támogatása nélkül, de a Bethlen Gábor Alap és a Megyei Tanács támogatásával folytatja.

A szeptember 23-25-i hétvégén beköltözik a Falu a Városba, hogy együtt ünnepelhessünk egy újabb évet, amikor a székely almának nem kellett a fán rohadnia, hanem szorgos gazdasszonyok keze munkáját dicsérve, a szamócával és az áfonyával összeölelkezve ránk mosolyoghat a befőttesüvegből,

Bővebben...

Átalvető a Maros Expón

Maros expo

Október 20-23. között a marosvásárhelyi sportcsarnokban 78 vállalkozás mutatja be termékeit, szolgáltatásait. Köztük van a Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés által nemrég létrehozott Átalvető projekt is.

A kezdeményezés lehetőséget kínál a falusi kisgazdaságok termékeinek közvetlen értékesítésére. Kapcsolatot teremt a vidéki őstermelő és a városi fogyasztó lakosság között, mégpedig úgy, hogy keretet kínál a direkt, on-line értékesítésre. A www.atalveto.ro honlapra a termelő felteheti termékét, itt találkozik a kínálat és a kereslet, megtörténhet a rendelés, és a termék beszállítása után a vásárló átveheti azt az átadási helyen.

Bővebben...

Szakmai fórum falugondnoki szolgálat témakörében

November 18-án 10 órától Csíkszeredába, Hargita Megye Tanácsának Márványtermébe várják a szakértőket, érdeklődőket.

A falugondnokság, mint szociálpedagógiai és vidékfejlesztési alternatíva székelyföldi elszigetelt településeken a címe annak a szakmai fórumnak, amelyet a Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés, Hargita Megye Tanácsa és a Sapientia EMTE csíkszeredai Műszaki és Társadalomtudományi Kara hív össze.

Bővebben...